Nyt se on tehty.
Suuri syventyminen ja asioista selvää otteminen, muiden kanssa keskusteleminen ja hämmästely kannatti. Nyt on lehtijuttu valmis.

Siis olen nyt lähettänyt hesarin toimitukseen toisen mielipidetekstini. Pian nähdään kelpuuttavatkohan he sen. Viimeksi kirjoitin Kauhajoen ammuskelun jälkeen näin (tiivistelmä):

Aselakia ollaan muuttamassa, joten mitä te valitatte valitiolle. Ammatti auttajia (nuorten- ja lastenpsykologit, kouluterveydenhoitajat, koulukuraattorit) tulevat meidän tavallisten ihmisten joukosta.
Mielestäni netissä voisi olla vähän tarkepaa valvomista, ja televisiosta ei tarvitsisi näyttää ihan kaikkea. (ja sitten osa teksiä, joka ei tullut hesariin: mediasta saattaa tulla kuva, että maailma on kaottinen ja vaarallinen paikka) Mutta suurin muutos on kultturinen muutos. Meidän kulttuurissamme syrjään vetäytyvät ihmiset myös jätetään yksin. Se on sellaista yli ammuttua kohteliaisuutta. Monissa muissa kulttuureissa perhe, suku ja ystävät ovat koko ajan niin lähellä, ettei juuri kukaan pääse syrjäytymään.

Ai niin ja kritisoinhan mä vähän sitä "läppä" juttua... (paraskin puhuja kun itsekin käyttää sanaa)

Mutta myt aiheeseen tämän kertainen kirjoitus näytti tältä:

NUORTEN SUUSTA TOTUUSKIN

Säästäminen ruokkii lamaa. Pörssissä on ostajan markkinat. Suuria aikuisten lausumia totuuksia!

Mikä aikuisilla sitten on ongelmana? Miksi kaikki eivät noudata näitä totuuksia, ja lopeta säästämistä ja osta osakkeita? Miksi sen sijaan halutaan osakkeistaan eroon? Osakkeet menettävät arvonsa, mutta vain koska niitä ei osteta. Säästäminen ruokkii lamaa. Tiedän, että joillain ihmisillä ei ole varaa ostaa kalliita tuotteita. Mutta miksi sitten ne, joilla on rahaa, eivät osta. Syy: lama on lamaannuttanut heidän mielensä. Valtion velkaantuminen, inflaatio, finanssikriisin aiheuttama lama ja kaikki muu mistä mediassa nyt puhutaan.

Kaikki irtisanotut ja lomautetut työntekijät vähentävät luonnollisesti palkansaajia (kuluttajia). Siis jos yritys lomauttaa 1000 työntekijää, se myös menettää mahdollisesta ostajakantaansa tuhannella kuluttajalla. Täten voimme todeta, että myös lomauttaminen ruokkii lamaa. Lomauttamisesta seuraa muiden työntekijöiden pelko menettää oma työpaikkansa ja he saattavat alkaa säästää pahan päivän varalle. Eli myös pelko ruokkii lamaa. Myönnettäköön että tamperelaiset fiksut yrittäjät ovat sopineet sopimuksen jonka mukaan he eivät lomauta eivätkä irtisano ketään laman aikana. Valtio ja kunnat tekevät kyllä parhaansa, jotta lamasta päästäisiin pian. Mutta kaikkien panosta tarvitaan.

Monet asiat kuulostavat KATASTROFAALISILTA ja kuitenkaan ne eivät ole. Lama on luonnollinen ilmiö ja kertoo vain siitä että on mennyt liian hyvin. On lamoista ennenkin selvitty, muutenhan tässä ei oltaisi.

 

Kiitos mielenkiinnosta. :) arvostan nitä jotka lukivat tämän tekstin.